Companii

Cross Lander se grabeste sa intre la Aro

06.01.2004, 00:00 48

Reprezentantii companiei Cross Lander si cei ai Autoritatii pentru Privatizare (APAPS) au semnat ieri documentele care finalizeaza trecerea societatii Aro Camplung in proprietate privata, in avans cu aproape o saptamana fata de termenul stabilit initial.
"Prin acordul partilor, transferul dreptului de proprietate pentru Aro Campulung are loc inaintea datei stabilite prin graficul prevazut in contractul de privatizare, respectiv 10 ianuarie 2004", spune APAPS.
Compania americana a preluat, in luna septembrie, pachetul de 68,7% detinut de stat la Aro Campulung. Cross Lander s-a angajat sa achite 15,8 milioane dolari pentru pachetul de actiuni si pentru investitii, valoare la care se adauga alte 11, 4 milioane dolari in contul datoriilor si creditelor comerciale ale uzinei.
Cross Lander este o societate mixta, infiintata de catre grupul brazilian Samambaia si compania americana Lacaro Auto Distributors, care din 2002 a devenit distribuitor al Aro pe piata braziliana. In 2003, Cross Lander si Aro au semnat un acord de transfer de tehnologie privind montajul subansamblelor pentru modelul de autovehicul utilitar ARO 24 in cadrul unui centru de productie din localitatea Manaus, din statul Amazonia.
Noul proprietar al Aro a anuntat ca intentioneaza sa inceapa imediat productia unui nou autovehicul de teren, modelul urmand sa fie lansat pe piata din SUA in martie anul acesta. Presedintele companiei, John Perez, a anticipat ca productia va ajunge in primul an la un volum de 10.000 de unitati, circa 6.000 de autovehicule fiind vandute in avans unei retele de distributie din SUA. "Noul model Cross Lander 4x4 SRV va fi destinat soferilor care vor sa se aventureze pe terenuri accidentate. Autovehiculul va satisface nevoile vanatorilor, pescarilor si turistilor pasionati de camping", a spus Perez. Pretul de vanzare al noului model ar putea ajunge la 20.000 de dolari. Pretul de vanzare al automobilelor Aro varia intre 4 - 5.000 de euro fara TVA pentru modelul Aro 10 cu motor de 1,6 litri si 15.000 de euro pentru modelul cu motor Turbo Diesel Toyota de 2,5 litri. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO