Companii

CTP Invest: Au fost luni intregi in care telefonul n-a sunat pentru terenuri

28.06.2009, 15:55 450

Dezvoltatorul ceh CTP Invest, care detine terenuri de peste 120 ha pe piata locala, achizitionate in ultimii doi ani, spera ca in urmatoarele 12 luni sa inceapa constructia unui proiect, dupa ce a decis la inceputul anului sa blocheze investitii de 140 mil. euro in dezvoltarea a patru parcuri logistice si industriale, sub brandul CTPark, scrie revista Business Construct care a aparut saptamana trecuta impreuna cu ZF.

„De la sfarsitul lunii septembrie cererea a scazut foarte mult. Daca inainte primeam o solicitare pe saptamana de la potentiali chiriasi pentru spatii logistice sau industriale, au urmat luni de zile in care «telefonul nu a mai sunat deloc». Totusi in ultimele luni am reluat discutiile cu potentiali clienti interesati si speram ca intr-un termen de 12 luni cererea se va relansa", a declarat Laurentiu Catalin Hanu, business development pentru Romania al CTP Invest.
Subsidiara locala a primit mandat din partea actionariatului sa conserve cu costuri cat mai reduse cele patru amplasamente din Romania, avizele obtinute si autorizatiile, urmand ca in momentul in care vor avea un contract de inchiriere sa inceapa constructia.
„Daca nu avem chiriasi nu vom putea incepe constructia. De cand a inceput criza, ne-am schimbat strategia si construim doar proiecte personalizate", explica Hanu.
Suprafata minima preinchiriata pentru a incepe constructia este 7.000-8.000 mp, in conditiile in care proiectele CTP Invest sunt intinse pe suprafete mari. Cea mai mare investitie de circa 50 mil. euro urma sa fie dezvoltata pe un teren de 67 ha in localitatea Madaras din judetul Bihor, unde intentiona sa construiasca circa 250.000 mp de spatii logistice si pentru activitati de productie. Alte locatii unde compania avea terenuri achizitionate sunt Bors, judetul Bihor, Pitesti si in judetul Cluj, suprafata totala a acestora fiind de 60 ha.
Totusi, sectorul industrial si logistic nu a fost la fel de afectat cum a fost cel rezidential, insa efectele cele mai puternice s-au resimtit in industria bunurilor de larg consum, in retailul de electrocasnice si in automotive, de unde proveneau cele mai mari cereri de inchiriere pentru spatii de productie si depozitare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO