Companii

Cu zece noi locatii, afacerile KFC si Pizza Hut au trecut de 27 mil. euro

Cu zece noi locatii, afacerile KFC si Pizza Hut au trecut de 27 mil. euro

Banca este sursa principala de finantare, insa o proportie destul de importanta o are si reinvestirea profitului obtinut - Mariana Dumitrescu, reprezentant al Pizza Hut

23.01.2007, 13:41 132

Lanturile de restaurante Pizza Hut si KFC estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri cumulata de 38 de milioane de euro.
"Cifra de afaceri pe 2006 pentru Pizza Hut este de 7 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2005, restaurantele KFC incasand 20 de milioane de euro, in crestere cu 60% fata de 2005", a declarat Mariana Dumitrescu, marketing assistant in cadrul Pizza Hut.
Cele doua branduri sunt aduse in Romania in sistem de franciza de companiile American Restaurant System, respectiv US Food Network, aflate in portofoliul grupului Altrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.
"Rezultatele se datoreaza cresterii cifrei de afaceri a unitatilor existente si aportului celor zece restaurante deschise anul trecut", a mai spus Dumitrescu.
Pentru acest an, companiile vizeaza majorarea cifrei de afaceri la 10 milioane de euro pentru Pizza Hut, respectiv 28 de milioane de euro pentru KFC.
Principalii clienti, atat pentru KFC, cat si pentru Pizza Hut, sunt persoane cu venituri medii si peste medie cu o frecventa mare a meselor luate in oras.
In acest moment exista unsprezece restaurante Pizza Hut, dintre care patru locatii sunt in Capitala si doua in Constanta, cate o locatie fiind deschisa in orase ca Iasi, Bacau sau Cluj.
"Pentru Pizza Hut, cele mai populare locatii sunt cele din Calea Dorobantilor si Calea Victoriei", a adaugat Dumitrescu.
Incasarile pentru locatia din Dorobanti a Pizza Hut reprezinta 35% din cifra totala de afaceri a companiei, adica in jur de 2,4 milioane euro, in timp ce locatia din Calea Victoriei are incasari de 1,7 milioane de euro, adica 25% din incasarile totale din 2006.
Restaurantele KFC sunt deschise in 18 locatii, noua dintre ele fiind in Bucuresti.
La mijlocul anului trecut, companiile anuntau extinderea lantului de restaurante cu inca patru unitati. Investitia totala in noile locatii a fost de 1,2 milioane de euro.
"Am deschis cate doua restaurante, KFC si, respectiv, Pizza Hut in Constanta si Ramnicu-Valcea", a mai spus Dumitrescu. In Constanta exista deja cate o unitate pentru fiecare concept, in timp ce decizia de investitie in Ramnicu-Valcea s-a datorat in primul rand marimii orasului. Pentru deschiderea unor noi locatii, companiile iau in considerare numarul de locuitori si marimea orasului, puterea economica a regiunii, dar si dezvoltarea zonei ca reguine turistica.
"Vanzarile pe decembrie ale acestor patru unitati au depasit 215.000 de euro, repezentand peste 7% din vanzarile pe aceasta luna", a mai precizat Dumitrescu.
Potrivit reprezentantilor companiei, in ultima luna din 2006 cele doua lanturi de restaurante au contabilizat vanzari de 3,25 milioane de euro, ceea ce reprezinta 12% din vanzarile totale.
Ea a adaugat ca in perioadele premergatoare sarbatorilor se inregistreaza scaderi ale cifrei de afaceri din cauza consumului redus al produselor.
"Noutatea pe care o vom aduce in acest an este asocierea cu brandul californian Pasta Bravo, un concept pe care l-am implementat deja in locatia de pe Calea Victoriei si pe care il vom extinde in toate locatiile", a declarat ea. Obiectivele companiilor vizeaza deschiderea unor noi restaurante, mai ales in afara Capitalei.
"Avem cereri foarte multe si de asemenea avem nevoie de o prezenta mai puternica la nivelul intregii tari", a completat Dumitrescu. Principala sursa de finantare a activitatilor celor doua branduri este creditul bancar.
"Banca este sursa principala de finantare, insa o proportie destul de importanta o are si reinvestirea profitului obtinut", a precizat Dumitrescu.
Ea este de parere ca din 2007 si alte branduri internationale vor fi interesate de deschiderea unor restaurante in Romania, motivand lipsa pana in prezent a acestora prin instabilitatea pietei locale. Printre competitorii KFC se afla McDonald's, Spring Time sau Gregory's. Deocamdata, la nivel local nu exista lanturi de pizzerii in sistem asemanator cu cel al Pizza Hut.


Pizza Hut
A intrat pe piata romaneasca in 1994-1995
Afaceri de 7 milioane de euro in 2006
Ar putea ajunge la 10 mil. euro, cifra de afaceri in acest an
11 locatii la nivel national

KFC
Afaceri de 20 de milioane de euro in 2006
Ritmul de crestere estimat de companie pentru 2007 este de 40%
18 locatii in intreaga tara
9 locatii in Bucuresti

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO