Companii

Daniel Badea, primul roman partener intr-o casa de avocatura din Magic Circle

Daniel Badea, primul roman partener intr-o casa de avocatura din Magic Circle

La 32 de ani, Daniel Badea va fi unul dintre cei mai tineri parteneri ai Clifford Chance

17.12.2008, 17:26 1895

Casa de avocatura locala Badea & Asociatii si firma Clifford Chance, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil, au agreat sa fuzioneze de la 1 mai 2009, dupa ce incepand cu anul 2006 firma condusa de Daniel Badea si Nadia Badea activa drept partener local al firmei britanice.

Firma isi va schimba denumirea in Badea Clifford Chance si va fi condusa de Daniel Badea de pe pozitia de managing partner.
"In activitatea firmei lucrurile raman la fel. Procesul de fuziune a inceput in urma cu mai bine de un an, iar integrarea a venit natural", declara Daniel Badea.
Badea Clifford Chance numara in prezent 50 de avocati si patru parteneri, fiind unul dintre jucatorii importanti de pe piata avocaturii. Daniel Badea si Nadia Badea vor ocupa pozitia de equity partner in cadrul firmei Clifford Chance, iar ceilalti doi avocati din conducerea firmei locale, David Eatough si Perry Zizzi, vor ocupa pozitii de parteneri, Eatough avand deja acest statut de mai mult timp.
Prin statutul de equity partner al Clifford Chance Daniel Badea si Nadia Badea renunta practic la profiturile obtinute de firma locala pentru un procent din firma internationala.
In anul financiar 2007-2008 Clifford Chance a inregistrat un profit net de 461 milioane de lire sterline, respectiv o medie de 1,17 milioane de lire sterline per equity partner, situandu-se pe primul loc in topul firmelor de avocatura, potrivit publicatiei de specialitate The Lawyer.
Daniel Badea, 32 de ani, devine astfel primul partener roman dintr-o casa de avocatura din Magic Circle, care cuprinde cele mai mari firme britanice, pozitie pe care o va ocupa si sotia sa.
La inceputul anului viitor decizia va fi supusa aprobarii prin vot electronic al celor 600 de parteneri globali ai firmei, urmand ca fuziunea sa produca efecte incepand cu luna mai a anului viitor.
Anul acesta a fost unul cu numeroase modificari pe piata avocaturii, pe langa intrarile firmelor straine Allen & Overy, DLA Piper, White & Case sau Garrigues, fiind consemnata si iesirea puternicei case britanice Linklaters.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO