Companii

Daniyar Berlibaiev, noul sef al lui Patriciu la Rompetrol

07.12.2007, 17:58 17

Daniyar Berlibaiev, unul dintre vicepresedintii companiei de stat kazahe KazMunayGaz (KMG), va fi numit la conducerea consiliului de administratie al grupului petrolier Rompetrol, din care detine 75% din actiuni, Dinu Patriciu continuand insa sa detina pozitia de director general.
"Pentru a asigura continuitatea strategiei de dezvoltare a Rompetrol, Dinu Patriciu a fost confirmat in functia de director general al Rompetrol", spun oficialii KazMunayGaz. Totodata, Patriciu va face parte din consiliul director al grupului Rompetrol, conform sursei citate.
Consiliul de administratie al Rompetrol este format din opt membri, din care sase sunt din partea KMG.
Compania kazaha a cumparat la sfarsitul lunii august 75% din grupul Rompetrol intr-o tranzactie care a fost evaluata la 2,7 miliarde de dolari. Dinu Patriciu, alaturi de partenerul sau de afaceri american Phil Stephenson, mai controleaza 25% din actiuni. Grupul Rompetrol a consemnat in primele noua luni pierderi de 11 milioane dolari, de 3,6 ori mai mari fata de pierderile de trei milioane de dolari din primele noua luni ale anului trecut.
Rompetrol a realizat in primele noua luni o cifra de afaceri de 4,7 miliarde de dolari, in crestere cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO