Companii

DAW Benta si-a bugetat afaceri de 12 mil. euro

22.12.2005, 18:39 83

Compania DAW Benta din Targu-Mures, specializata in productia si importul materialelor de constructii, estimeaza pentru anul viitor o crestere a cifrei de afaceri de circa 30%, pana la 12 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

"Anul acesta, cifra de afaceri a crescut cu 63%, pana la 9 milioane de euro, datorita investitiilor realizate de companie in cresterea capacitatilor de productie a vopselelor, lansarea de produse noi, dezvoltarea retelei de showroom-uri si cresterea productiei de polistiren", afirma Remus Benta jr., directorul general al companiei.

Compania a inceput in acest an constructia unei fabrici de adezivi in apropiere de Targu-Mures. Compania va investi anul viitor circa 2,5 milioane de euro pentru finalizarea noii fabrici de adezivi si pentru deschiderea a sapte showroom-uri.

"Fabrica de adezivi va fi construita la Sancraiu de Mures, pe platforma DAW Benta si in prima etapa vor fi investiti circa 1,2 milioane de euro. Fabrica va incepe sa produca in luna februarie a anului viitor", spune Benta.

Pe segmentul de lacuri si vopsele, DAW Benta detine o cota de piata de aproximativ 5% in 2005, potrivit estimarilor companiei, pe o piata cu vanzari anuale de peste 140 milioane de euro. Cei mai importanti jucatori pe piata de profil sunt Kober Piatra Neamt, Policolor si Dufa Romania.

Pe aceasta piata DAW Benta Romania activeaza din 2001, in urma asocierii dintre compania germana DAW, parte a grupului Caparol, si grupul de firme Benta din Targu-Mures.

O parte din productia Daw Benta este exportata in Bulgaria.

"Valoric, in 2005, exporturile catre Bulgaria au fost de 500.000 de euro, ca o tatonare a pietei de la sud de Dunare", precizeaza Benta.

Pe piata romaneasca, produsele companiei sunt comercializate printr-o retea de distributie formata din 25 de showroom-uri.

DAW Benta face parte din Benta Grup, alaturi de Constranscom (constructii de case), RCB Development & Consulting (dezvoltator), Thermopor (producator de polistiren expandat), Sweet Home (amenajari spatii verzi) si Mobitech (productie mobila).

Constranscom Benta, una dintre cele mai importante companii ale grupului Benta, va dezvolta in urmatorii patru ani un cartier rezidential la Targu-Mures, valoarea totala a investitiei fiind estimata la aproximativ 38,5 milioane de euro. Benta Grup estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 23 milioane de euro. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO