Companii

Dealer BMW: "Toate estimarile analistilor economici au fost false"

Dealer BMW: "Toate estimarile analistilor economici au fost false"
15.12.2009, 23:10 46

Jumatate din afacerile derulate in acest an de AutomobileBavaria, principalul dealer BMW de pe piata locala si care detine10 din cele 13 centre ale marcii, reprezinta activitatea deservice, potrivit oficialilor companiei.

"In 2009 din totalul afacerilor Automobile Bavaria serviceul siactivitatea de post-vanzare au reprezentat 50% in acest an. Darprocentul corect al serviceului din cifra de afaceri ar trebui safie de 40%, iar vanzarile de masini ar trebui sa genereze douatreimi din afacerea totala", a spus Wenzel Weber, directorulgeneral al Automobile Bavaria, companie controlata de MichaelSchmidt.

In 2008 cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 171,2 mil.euro, insa pentru acest an reprezentantii Automobile Bavaria nu aufacut estimari legate de vanzari.

"Cu siguranta cifra de afaceri a companiei din 2009 va fi subcea din 2008. Ceea ce este important acum este sa ne adaptam lanoile conditii din piata. Nu putem face inca estimari cu privire la2010. Pana acum toate estimarile analistilor au fost false".

Vanzarile BMW pe piata locala au inregistrat in primele 11 luniale acestui an un declin de 54,4%, la 2.247 de unitati, cel maiscazut in raport cu celelalte doua marci premium germane, care auinregistrat o scadere de 54,6% in cazul Audi, la 2.621 de masini,respectiv 57% la 2.720 de unitati in cazul Mercedes-Benz.

"Situatia actuala de pe piata auto romaneasca nu este foarteusoara. In Europa spre exemplu vedem in prezent piete care continuadeclinul de peste 65%, dar si unele care si-au revenit. Anul careurmeaza intotdeauna este cel mai greu. Nu ar trebui sa facem inprezent estimari pe ani, ci in ceea ce priveste ziua de maine saucel mult luna viitoare", a subliniat directorul AutomobileBavaria.

In conditiile in care nu se estimeaza pentru anul viitor orevenire a vanzarilor de automobile premium, nu sunt prevazute noiangajari in 2010.

"Cel mai important lucru in urmatoarele luni va fi securizareaposturilor actuale, sa asiguram angajatii ca isi vor pastralocurile de munca. Inainte sa angajam acum pe cineva, ne asiguramde faptul ca pozitia respectiva este sustenabila pe termen lung", adeclarat Weber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO