Companii

„Decât cu banii la bancă, mai bine ridic un bloc“

Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

03.06.2013, 11:00 3241

Avocatul Daniel Voicu, fondator şi managing partner al firmei Voicu & Filipescu, a decis să investească din fonduri proprii 1,5 milioane de euro pentru construirea unui bloc cu 10 apartamente în centrul Bucureştiului, în apro­pierea străzii Polonă, în condiţiile în care consideră că dobânzile oferite de bănci nu sunt atractive.

Voicu avea terenul pentru realizarea acestui proiect de mai mulţi ani şi a considerat că este un moment propice să înceapă lucrările datorită faptului că nivelul costurilor de construcţie este mai redus, iar „încrederea în piaţa imobi­liară se redefineşte stabil, dar sigur“.

„Dobânzile sunt mici în prezent, astfel că, pe medie, nu cred că scoţi de la bancă mai mult de 3% la euro pe an, şi aceştia impozabili. Am hotărât să construiesc acest proiect deoarece costurile cu lucrările sunt mai mici în prezent, iar apartamentele intenţionez să le închiriez. Din chirii m-aş mulţumi să scot un 6% pe an“, a declarat Voicu.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 03.06.2013

Acesta este un serviciu de ştiri specializat al ZF, ZF Corporate. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la responsabilul ZF Corporate, Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.277 Tel. mobil. 0766.606.994) sau  trimiteţi un email prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@zf.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO