Companii

Dedeman a intrat în clubul celor 30 de firme cu peste 5.000 de angajaţi

Autor: Cristi Moga

22.11.2011, 19:40 533

Compania băcăuană Dedeman, cel mai mare retailer român şi liderul pieţei de bricolaj, a depăşit pragul celor 5.000 de angajaţi ca urma a recrutării a 168 de persoane în Tulcea, unde vineri va fi deschis cel de-al 26-lea magazin al reţelei.

Compania a avut pe parcursul anului trecut un număr mediu de 3.752 de salariaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, dar în acest an recrutările au continuat pe fondul extinderii reţelei cu cinci noi magazine.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în 2009 doar 30 de companii din România numărau peste 5.000 de salariaţi, printre care patru jucători din comerţ - Kaufland, Real, Carrefour şi Metro.

Magazinul din Tulcea al Dedeman a implicat o investiţie de 10 milioane de euro şi va avea o suprafaţă construită de peste 10.000 de metri pătraţi.

Dedeman va depăşi în acest an pragul de 400 de milioane de euro în dreptul veniturilor, în condiţiile în care compania şi-a propus o creştere de 10% a cifrei de afaceri, faţă de un nivel de 369 mil. euro în 2010.

"Cu această deschidere am depăşit numărul de 5.000 de angajaţi şi ne-am îndeplinit toate obiectivele pentru acest an, iar această realitate este confirmată şi de creşterea cifrei de afaceri peste nivelul planificat, păstrând în acelaşi timp profitabilitatea companiei", spune Dragoş Pavăl, preşedintele şi acţionarul majoritar al companiei.

Dedeman a investit în acest an aproape 60 mil. euro în magazinele din Severin, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Baia Mare şi Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO