Companii

Dedeman ia credit de 15 mil. euro de la ABN Amro pentru a-si finanta extinderea retelei

06.07.2006, 18:40 59

Compania Dedeman din Bacau, specializata in comercializarea materialelor de constructii, a obtinut un credit de 15 mil. euro de la banca olandeza ABN Amro, potrivit reprezentantilor companiei.
"Creditul va fi utilizat pentru extinderea retelei de magazine si pentru operatiunile curente ale companiei. Marirea suprafetei de vanzare si cresterea cererii pentru materiale de constructii vor majora anul acesta cifra de afaceri, insa intr-un ritm mai ponderat fata de cel inregistrat in 2005", a declarat pentru ZF Dragos Paval, presedintele Dedeman.
Compania a inregistrat in 2005 o crestere de circa 60% a cifrei de afaceri, pana la 70,5 mil. euro si un profit net de 7 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Creditul obtinut de la ABN Amro va fi structurat pe o componenta pentru investitii in valoare de 11,5 mil. euro pe termen de 5 ani si o componenta pentru activitatea curenta in valoare de 3,5 mil. euro. Creditul de investitii va fi utilizat in vederea extinderii lantului de hipermarketuri Dedeman, precum si pentru constructia primului show-room Renault Trucks din estul Romaniei.
Afacerea Dedeman Bacau, detinuta de oamenii de afaceri Dragos si Adrian Paval, este printre putinele retele din provincie specializate care se bate cu marii jucatori internationali din domeniu precum Praktiker sau Bricostore.
Cunoscut in principal ca o retea de magazine de materiale de constructii, grupul din Bacau si-a extins treptat domeniul de activitate, investind intr-o fabrica de mobila si intr-un show-room auto, pentru marcile Dacia-Renault-Nissan.
Compania a anuntat ca va investi in acest an 10 mil. euro pentru constructia a doua centre comerciale in Focsani si Targoviste, potrivit reprezentantilor companiei. Centrul comercial din Targoviste va deveni a saptea unitate deschisa de Dedeman in ultimii trei ani si prima in afara Moldovei. Constructia a inceput in luna mai, urmand sa fie finalizata in luna noiembrie a acestui an, proiectul fiind estimat la 5 mil. euro.
Pentru unitatea din Focsani, care va implica o investitie de 5 mil. euro, finalizarea constructiei este prognozata pentru luna octombrie. Proiectele vor fi dezvoltate pe terenuri cu suprafete de 30.000-40.000 de metri patrati, spatiul de expunere al centrelor comerciale fiind de 7.000-8.000 de metri patrati.
Magazinele vor cuprinde peste 40.000 de produse de instalatii sanitare, termice si electrice, materiale de constructii, articole pentru amenajari interioare si exterioare, scule electrice si echipamente de protectie, aparatura electronica si electrocasnica.
Reprezentantii companiei anuntau anul trecut ca intentioneaza sa deschida un centru comercial la Bucuresti, insa au hotarat sa amane acest demers pana anul viitor din cauza proceselor de autorizare.
Reteaua Dedeman cuprinde magazine, depozite si show-room-uri in orasele Bacau, Iasi, Suceava, Vaslui, Onesti, Comanesti, Roman si Braila.
Compania este detinuta integral de oamenii de afaceri Dragos si Adrian Paval. Cei doi detin si dealerul auto Dedeman Automobile, care vinde marcile Renault, Nissan si Dacia.
Dedeman reprezinta in Romania interesele a peste 85 de companii din Italia, Spania, Franta, Polonia, Slovacia, Germania si Romania.
Totodata, Dedeman detine o fabrica de mobila. Compania a fost infiintata in 1992 si are 700 de angajati.
Alte retele de magazine romanesti de talie regionala sunt Ambient Sibiu sau Tiger Amira Oradea, ambele cu cifre de afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro.
Principalii competitori ai companiilor de profil sunt retelele internationale de magazine de bricolaj, Praktiker (Germania) si Bricostore (Germania).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO