Companii

Deloitte a primit ajutor de stat pentru un centru de tehnologie cu 650 de angajaţi

Deloitte a primit ajutor de stat pentru un centru de...

Autor: Dana Ciriperu

06.10.2016, 12:54 1558

Firma de consultanţă fiscală şi audit Deloitte, unul dintre cei mai mari jucători de pe această piaţă, a fost admisă pentru a primi un ajutor de stat de 7,7 milioane de lei pentru o investiţie care ar urma să creeze 650 de locuri de muncă, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul mfinante.ro.

Compania care a solicitat ajutorul de stat se numeşte Deloitte Tehnologie şi a fost înfiinţată în mai 2016. Compania are ca obiect principal de activitate servicii în tehno­logia informaţiei.

Deloitte a solicitat ajutor de stat pentru acest nou proiect pe piaţa românească din vara acestui an, însă la prima atribuire a fondurilor în iulie 2016, proiectul a fost respins. Pe lista publicată ieri de Ministerul Finanţelor Deloitte Tehnologie apare cu cel mai ridicat punctaj, clasându-se pe primul loc pe lista proiectelor admise în baza HG 332/2014.

Schema de ajutor de stat sprijină investiţiile care promo­vează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă. Ministerul Finanţelor a admis 14 proiecte care au solicitat ajutoare de stat de 45 mil. lei (10 mil. euro) şi şi-au asumat crearea a 1875 de locuri de muncă.

Compania Deloitte Tehnologie SRL  are un capital social de 446 de mii de lei (100.000 de euro) şi este controlată prin intermediul a două companii înregistrate în Cipru (Deloitte Central Europe Limited şi Deloitte Central Europe Holdings Limited).

Până la finalul anului trecut din 118 cereri primite, Finanţele au semnat acorduri de finanţare pentru 19 poiecte cu o valoare a investiţiilor de 157 de milioane de lei din care aproape jumătate sunt ajutoare de stat. Prin aceste proiecte companiile beneficiare şi-au asumat crearea a 3.000 de locuri de muncă. Printre firmele care au beneficat de ajutoare de stat pe această schemă de spijin până în prezent se numără centrele de servicii ale Orange şi Vodafone, Genpact, Xerox sau EBS.

România a devenit o destinaţie râvnită de investitorii din industria serviciilor de externalizare încă de la începutul crizei, când marile companii din Vest şi-au mutat activităţile de suport şi tehnologie în România unde salariile sunt de cel puţin cinci ori mai mici decât în Germania de exemplu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO