ZF 24

Demetriade: Tarom are la 9 luni pierderi de 22 mil. $. Până la sfârşitul anului va trece de 40 mil. $

Autor: Octavian Calei

12.11.2013, 00:05 373
Tarom, cea mai mare com­panie de transport aerian ro­mâ­nească, înre­gistrează pier­deri de 22 de milioane de do­lari şi până la sfârşitul anului acestea vor ajunge la mini­mum 40 de mi­lioa­ne de do­lari, a declarat Ni­co­lae Deme­triade, fost membru al con­si­liului de administraţie al com­paniei, la emisiunea ZF Live de luni, 11 noiembrie.
 
Ministerul Transpor­tu­rilor, acţionarul Tarom, la care a fost instituit mana­ge­ment privat în noiembrie anul trecut, a revocat consiliul de ad­ministraţie al companiei de stat şi a numit un altul săp­tă­mâ­na trecută, motivul avansat fiind încălcarea statutului de către consiliul de administraţie prin reducerea mandatului directorului executiv Christian Heinzmann de la 4 ani la un an.
 
„Nu poţi să schimbi consiliul de administraţie şi preşedintele fără să asiguri o continuitate cu oameni care cunosc businessul aviaţiei şi isto­ri­cul companiei. Tarom nu era pregătită pentru a se implementa ordonanţa cu managementul privat, s-a făcut o greşeală că s-a început cu compania Tarom. Dacă ar fi fost bine realizată, nu s-ar mai fi discutat despre aceste probleme acum”, a spus Demetriade la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24