Companii

Deutsche Post, Bahn si Telekom au venit. Cand vine Bank?

24.09.2008, 19:46 57

Deutsche Bahn, Deutsche Post si Deutsche Telekom, cele mai mari companii din Germania si unii dintre cei mai mari jucatori de profil din Europa, si-au facut intrarea in acest an pe piata din Romania. Astfel, dupa ce au ocupat primele locuri in retail si au fost deschizatori de drumuri in industria auto, al doilea val de investitori germani vrea sa cucereasca piata transporturilor si pe cea de telecom.

Companiile germane au fost in acest an cei mari inversunati cumparatori din transporturi, achizitionand una dintre cele mai importante companii de curierat si fiind pe cale de a finaliza achizitia celei mai mari case de expeditii locale. Romtrans a semnat un acord-cadru de vanzare cu DB Schenker, divizia de transport si logistica a concernului cailor ferate germane - Deutsche Bahn, tranzactia fiind estimata in piata intre 80 si 90 de milioane de euro, cel mai mare deal de pe piata locala a transporturilor.
DHL - al carui actionar este Deutsche Post- a achizitionat in acest an Cargus intr-o tranzactie estimata in piata la 50 de milioane de euro. Pe piata de telecomunicatii Deutsche Telekom a intrat indirect in Romania prin preluarea unui pachet de actiuni la OTE, actionar Romtelecom si Cosmote.
Oficialii Deutsche Telekom au fost prezenti saptamana aceasta in Romania, o dovada ca vor sa "isi aduca armele" pe piata locala. Si Deutsche Bank, care a licitat la BCR fara succes, ar putea sa intre in perioada urmatoare pe piata locala, deocamdata avand doar un birou.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO