Companii

Dezvoltatorii ParkLake Plaza din Titan taie de pe hartie unul dintre turnuri

Dezvoltatorii ParkLake Plaza din Titan taie de pe hartie unul dintre turnuri
03.07.2008, 18:29 43

Companiile Sonae Sierra (Portugalia) si Caelum Development (Irlanda), dezvoltatorii proiectului ParkLake Plaza din apropierea parcului Titan, vor construi doar unul dintre cele doua blocuri de locuinte cu 20 de etaje anuntate (foto sus), pentru a face loc mai multor spatii verzi si terenuri de sport.
"Modificarea planului nu a fost realizata din cauza schimbarilor din piata rezidentiala, ci in urma discutiilor cu autoritatile locale, ONG-uri si locuitorii din zona, in care am stabilit sa cream o legatura mai buna cu parcul. Un bloc mai putin inseamna investitii mai mici, dar si profit mai mic", au precizat reprezentantii celor doua companii.
Deocamdata nu au inceput niciun fel de lucrari. Constructia a fost subiectul unor dispute in campania electorala pentru Primaria sectorului 3 si nu este cert daca va capata sau nu aprobarea consiliului local. Cele doua companii se afla in faza de obtinere a autorizatiilor de constructie pentru acest proiect, a carui finalizare este programata pentru anul 2011.
Investitia intr-un turn de locuinte cu circa 300-330 de apartamente este estimata la peste 30 de milioane de euro, intregul proiect, care va cuprinde si cel mai mare mall din Bucuresti, avand o valoare de investitie de aproape 600 mil. euro. Aproape jumatate din suprafata inchiriabila a centrului comercial a fost deja inchiriata, unor companii precum reteaua franceza de hipermarketuri Cora, retailerul de imbracaminte Debenhams sau operatorul de cinematografe Cinema City. Dezvoltatorii au anuntat ca vor planta aproximativ 1.000 de copaci in cadrul proiectului ce se va derula pe un teren cu o suprafata de 8,2 hectare cumparat anul trecut de catre Caelum Development. Sonae Sierra a intrat in afacere la inceputul acestui an cu o participatie de 50% pentru care a platit in jur de 45 de milioane de euro. Portughezii sunt specializati in dezvoltarea si administrarea de centre comerciale, avand 48 de malluri in operare, in tari precum Portugalia, Spania, Brazilia, Germania sau Italia. Pe de alta parte, Caelum Development, controlata de oameni de afaceri irlandezi, si-a concentrat activitatea in Polonia, unde detine circa 25 de proprietati comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO