Companii

Dezvoltatorul de parcuri logistice CTP a demarat lucrările de construcţie în CTPark Cluj II

Dezvoltatorul de parcuri logistice CTP a demarat...

Autor: Roxana Rosu

16.04.2018, 13:07 489

CTP, dezvoltator şi administrator de parcuri industriale şi logistice, a început lucrările de construcţie în CTPark Cluj II, situat în apropiere de Cluj-Napoca, în localitatea Floreşti, proiect de 30.000 mp care va fi finalizat în decembrie 2018.

Proprietatea va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 30.000 mp şi va fi finalizată în trei etape, cu livrarea integrală programată pentru luna decembrie 2018. Acesta este cel de-al doilea parc logistic şi industrial deţinut de CTP în judeţul Cluj, după CTPark Cluj I.

Prima etapă a proiectului se va încheia în august 2018 şi va consta în construirea a aproximativ 8.000 m², deja închiriaţi de unul dintre clienţii strategici ai CTP. Cea de-a doua fază se va finaliza în octombrie 2018, când vor fi livraţi circa 11.000 m². Acest spaţiu este disponibil pentru închiriere. Cea de-a treia şi ultima etapă va lua sfârşit în decembrie 2018, când va fi finalizat un alt spaţiu logistic cu suprafaţa de 11.000 m². Acest spaţiu este, de asemenea, disponibil pentru viitorii chiriaşi.

“Partea de vest a ţării, şi judeţul Cluj în special, se dezvoltă rapid din punct de vedere economic. Cererea pentru spaţii industriale şi logistice este la unul dintre cele mai ridicate niveluri pe care le-am văzut în ultimii ani, aşadar CTP se adaptează pentru a răspunde nevoilor chiriaşilor existenţi şi viitori. CTPark Cluj II va include doar clădiri de clasă A, iar serviciile oferite aici vor fi de cea mai bună calitate, aşa cum ne-am obişnuit clienţii din toate parcurile pe care le deţinem. Suntem nerăbdători să continuăm dezvoltarea portofoliului CTP, menţinând astfel poziţia companiei de lider de piaţă în România”, a declarat Emanoil Dascălu, Director de Construcţii al CTP România.

Spaţiile din CTPark Cluj II vor fi utilizate pentru activităţi de depozitare şi de producţie. Cei 22.000 m² disponibili pentru închiriere se află într-un singur depozit cu compartimentare flexibilă, care permite împărţirea spaţiului în suprafeţe de mărimi diferite, în funcţie de nevoile clienţilor, de la 1.500 m² până la 10.500 m².

În judeţul Cluj, CTP a finalizat dezvoltarea CTPark Cluj I, un parc logistic cu o suprafaţă totală închiriabilă de 33.500 m², situat la 13 kilometri de centrul municipiului Cluj-Napoca, în apropierea aeroportului. Depozitul care a fost terminat în noiembrie 2017 este ocupat de unul dintre clienţii strategici ai CTP, retailerul Profi.

La nivel regional, CTP deţine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu mai mult de 4,5 milioane de metri pătraţi de spaţii de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasă A, cu peste 700.000 m² suprafaţă închiriabilă situaţi în zece oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda.

Compania dezvoltă la Căteasca, în apropiere de Piteşti, pe A1, un depozit de 20.000 mp pentru Arctic, unde compania va depozita producţia de la Găeşti, dar şi de la noua fabrică din Ulmi, Dâmboviţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO