Companii

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Mugurel Cohal, eMAG

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Mugurel Cohal, eMAG

Autor: Business Magazin

12.07.2011, 00:03 1660

Directorul financiar al eMAG, Mugurel Cohal, 38 de ani, are pemână anul acesta un buget de 150 de milioane de euro.

În cadrul eMAG, unde este director financiar de trei ani,Mugurel Cohal gestionează relaţiile cu băncile şi cu companiile deasigurare a stocurilor, aprobă toate cheltuielile realizate decompanie şi gândeşte strategia de optimizare a costurilor prin carecompania a resuşit să încheie anul 2010 pe plus.

Compania a depăşit anul trecut obiectivul ambiţios de atrece pragul de 100 de milioane de euro al cifrei de afaceri, încondiţiile în care în 2009 a raportat încasări de 64 de milioane deeuro, iar pentru acest an aşteaptă un avans de 50%, până la 150 demilioane de euro.

După absolvirea Facultăţii de Cibernetică, Statistică şiInformatică Economică din cadrul ASE şi o scurtă experienţă înbrokeraj pe piaţa de capital, Cohal s-a angajat în 1998 laElectrolux, ocupându-se în primă fază de furnizorii şi stocurilecompaniei, iar apoi de raportări externe. După zece ani, a decis căare nevoie de o schimbare şi, deşi ar fi preferat tot o companiemultinaţională, a ajuns la eMAG, o companie antreprenorialădeţinută de trei oameni de afacerii români.

Coordonează o echipă de şapte angajaţi, care răspunde anulacesta de bugetul estimat de 150 de milioane de euro. "Primultrimestru a început în creştere faţă de anul trecut, semn căretailul începe tot mai mult să depăşească problemele economice",spune Cohal. Printre responsabilităţile directorului financiar senumără şi asigurarea surselor de finanţare necesare eMAG, obiectivdeja îndeplinit în condiţiile în care există o linie de credit depatru milioane de euro din care compania a folosit însă destul depuţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO