Companii

Directorul executiv si cel financiar au plecat de la A&D Pharma

29.08.2008, 19:24 46

Actionarii celui mai mare grup farma local, A&D Pharma, i-au inlocuit pe directorul executiv si pe cel financiar, intr-o remaniere a managementului.
Robert Popescu a fost numit director executiv interimar (CEO) al A&D Pharma, dupa ce Dragos Dinu a renuntat la pozitia pe care a ocupat-o timp de sase ani. In prezent, grupul deruleaza un proces de selectie.
De asemenea, A&D Pharma a anuntat ieri si schimbarea directorului financiar (CFO). Roger de Bazelaire, care a preluat functia in septembrie anul trecut, a fost inlocuit de Dimitris Sophocleous. El a lucrat anterior in cadrul operatorului de telefonie Romtelecom, unde a fost CFO in perioada 2004-2007. Popescu va continua sa ocupe si functia de director operational (COO) al Mediplus, divizia de distributie clasica din cadrul A&D Pharma, pe care a preluat-o la inceputul lunii martie. Popescu a venit la A&D Pharma dupa ce a condus mai multi ani principalul concurent al grupului, distribuitorul Relad. El a mai lucrat in domenii precum IT, comert international si energie. Acestea sunt cele mai importante schimbari la nivel de top management in distributia de medicamente din acest an, o piata dificila in ultimele luni pentru jucatori. O miscare similara a fost consemnata insa anul trecut la Relad, cand au plecat presedintele si vicepresedintele.
A&D Pharma a raportat o scadere de 92% a profitului net in primele sase luni fata de aceeasi perioada din 2007, la mai putin de 1 mil. euro. Cifra de afaceri a fost in acest interval de 254 mil. euro, cu 28% peste realizarile din 2007. Ultimele tranzactii s-au inchis la Londra la un pret de 2,29 euro/GDR, capitalizarea fiind de 76 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO