Companii

Diverta: Decembrie aduce vânzări de 300 de euro pe metru pătrat, cu 43% mai mari faţă de o lună obişnuită

Diverta: Decembrie aduce vânzări de 300 de euro pe metru pătrat, cu 43% mai mari faţă de o lună obişnuită

Autor: Mirabela Tiron

25.12.2010, 18:00 30

Ultimele trei luni din an şi în special luna decembrie a aduspentru lanţul de librării Diverta, controlat de omul de afaceriOctavian Radu, vânzări mai mari cu 43%, până la 300 de euro, faţăde trimestrul anterior al anului, potrivit oficialilorcompaniei.

"Pentru Diverta cel mai important sezon ca şi vânzări este celde Crăciun, 30% din vânzările din tot anul. Cele mai căutateproduse în perioada sărbătorilor de iarnă sunt jucăriile,gadgeturile, albumele de artă şi fotografie, DVD-uri şi CD-urimuzicale", a declarat Flaviu Pastor, directorul de marketing şi derelaţii publice al Diverta. Sărbătorile de iarnă stimuleazăvânzările Diverta, unul dintre cei mai importanţi distribuitori decarte pe piaţa românească, care a închis de la începutul anului 12magazine, reducându-şi suprafaţa de retail cu 20%, până la aproape18.000 metri pătraţi.În prezent, Diverta operează 53 de magazine,din care 14 în Capitală.

În octombrie Diverta a închis magazinul din Magheru (amplasat peo suprafaţă de 1.800 metri pătraţi-n.red) din cauza chiriei preamari pe metru pătrat (48 euro). Contractul pentru închiriereaspaţiului comercial ocupat de fostul magazin Eva de pe bulevardulMagheru a fost semnat în 2008 cu fondul de investiţii BluehouseCapital, acesta fiind considerat cel mai scump contract deînchiriere din istoria grupului.

Diverta, cu afaceri de 30 de milioane de euro anul trecut, aintrat în insolvenţă în luna mai a acestui an în vedereareorganizării judiciare. Ultima lună din an aduce şi pentrulibrăriile Cărtureşti vânzări duble faţă de o lună normală,potrivit declaraţiilor anterioare ale oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24