Companii

Divizia auto a Cefin, afaceri de 120 mil. euro

04.10.2007, 18:27 40

=Cefin Romania, divizia auto a holdingului italian Cefin, a inregistrat in primele noua luni ale anului o crestere de 60% a cifrei de afaceri fata de perioada similara a anului trecut, pana la 120 mil. euro.
In perioada ianuarie-septembrie 2007, compania, care este cel mai important dealer IVECO de pe piata locala, a vandut peste 1.850 de autovehicule noi, volum care a depasit vanzarile pe intreg anul 2006, respectiv 1.800 de unitati.
"Vanzarile companiei vor depasi 2.500 de autovehicule noi in 2008, aici nefiind incluse autovehiculele destinate transportului in comun produse de Astra Bus, companie la care Cefin este actionar majoritar (cu un pachet de 72,5% - n. red.)", a declarat Stefano Albarosa, CEO al Cefin Holding. Astra Bus a castigat licitatia pentru furnizarea noilor troleibuze RATB, livrand pana acum peste 100 de unitati.
Cefin Romania detine o cota de piata de 9%, potrivit informatiilor companiei. Reteaua de auto a companiei cuprinde sapte locatii, investitia totala ridicandu-se la 33 mil. euro.
Reprezentantii Cefin au anuntat investitii de 15 mil. euro pana in 2008 pentru inaugurarea altor cinci puncte de lucru.
Cresterea semnificativa a cifrei de afaceri a companiei se datoreaza, in mare parte, vanzarilor din primele luni ale anului, care au sustinut evolutia companiei. Astfel, in septembrie, vanzarile Cefin s-au majorat cu doar 30% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce in primele luni ale anului rata de crestere a fost de 70%.
Cel mai mare client intern al Cefin este compania Guler Com Imex din Deva, care a achizitionat in primavara o flota de 200 de camioane de peste 18 tone, livrarile urmand a fi esalonate pe durata a 1,5 ani.
In 2008, se estimeaza ca piata de autovehicule comerciale din Romania va ajunge la 31-34.000 de unitati, Cefin mizand pe o cota de piata de 10% si o cifra de afaceri de peste 150 mil. euro. Astfel, celor 3.100-3.400 de autovehicule noi pe care Cefin intentioneaza sa le comercializeze in 2008 li se mai adauga 700 de autovehicule second hand. Cefin detine si un parc de vehicule rulate, prin reteaua Cefin Used Trucks comercializand vehicule second hand importate exclusiv din tarile Uniunii Europene.
Printre cei mai importanti competitori ai Iveco pe piata locala se numara Fiat si Ford, marci importate de Autoitalia, respectiv Romcar.
Grupul Cefin are activitati si in domeniul imobiliar, unde deruleaza proiecte de 300 mil. euro.
Recent, divizia imobiliara a grupului italian a semnat cu retailerul francez Carrefour un contract pentru inchirierea a 45.000 de metri patrati de spatii de depozitare, precum si 2.000 de metri patrati de birouri, in proiectul Cefin, aceasta fiind cea mai mare tranzactie de inchiriere realizata pe segmentul spatiilor logistice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels