Companii

Domo, plus 59% pe primele noua luni

03.10.2007, 19:59 19

Domo, unul dintre cei mai mari retaileri de electronice, electrcasnice si IT&C, a raportat in primele noua luni ale acestui an vanzari de 125 mil. euro, in crestere cu 59% fata de perioada similara a anului trecut. Ritmul de crestere anuntat de companie este in linie cu estimarile avansate de reprezentantii companiei la inceputul anului.
"Am depasit deja cifra de afaceri inregistrata in 2006. Cresterea vine din doua componente, cea extensiva, adica prin deschiderea de noi magazine, si cea intensiva, prin cresterea vanzarilor pe metru patrat ca urmare a trendului crescator in piata", a declarat Lorand Szarvadi, CEO al companiei Domo Retail. Reprezentantul companiei considera ca principalele motive ale revitalizarii pietei tin de boomul inregistrat pe piata imobiliara si de reducerea semnificativa de taxe vamale la anumite categorii, coroborat cu cresterea veniturilor populatiei.
Pentru 2007, compania Domo estimeaza ca nivelul cifrei de afaceri poate ajunge si la 200 mil. euro. De asemenea targetul pentru profit a fost prognozat la 8 mil. euro. Domo a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 122 mil. euro si un profit net de 9,9 mil. euro, potrvit datelor Ministerului de Finante.
"Cele mai bune perioade din punctul de vedere al vanzarilor sunt perioada din apropierea sarbatorilor de Paste, luna august, cand revin in tara romanii care lucreaza afara, precum si perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, varful absolut din domeniul nostru", explica Szarvadi.
Pachetul majoritar de 75% din Domo Retail a fost preluat la jumatatea acestui an de catre Equest Investment Balkans Limited, intr-o tranzactie de 62,5 mil. euro.
Anul acesta, pe piata de electronice si electrocasnice s-a simtit o revitalizare dupa ce anul trecut companiile din domeniu au trecut printr-o perioada mai dificila din punctul de vedere al vanzarilor.
Si compania Altex, liderul pietei, a raportat in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 112 mil. euro, in crestere cu 25% fata de nivelul de 80 mil. euro inregistrat in 2006.
De asemenea, Flamingo are ca tinta atingerea unei cifre de afaceri de 172 mil. euro in acest an, in crestere cu 28%, si a unui profit net de 400.000 de euro, dupa ce anul trecut a raportat pierderi de 19,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO