Companii

Domo vrea sa duca compania mama la 125 milioane euro

12.02.2004, 00:00 25



Compania Interexpo Ltd, care detine reteaua de magazine de electronice si electrocasnice Domo, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 125 de milioane de de euro, in crestere cu peste 40% fata de anul trecut.



"Anul trecut, 70% din cifra de afaceri de 88 de milioane de euro a provenit din activitatea desfasurata de reteaua Domo. Restul a reprezentat-o activitatea de distributie" a declarat Mihail Laptoiu, directorul general al retelei Domo. Potrivit acestuia, ponderea retelei Domo in activitatea companiei Interexpo va creste in acest an.



"Estimam ca 80-90% din cifra de afaceri a Interexpo din acest an sa provina din activitatea retelei Domo" a precizat Laptoiu.



Pentru a ajunge la aceste rezultate, Laptoiu mizeaza pe o crestere a retelei de la 90 de magazine in prezent la 120 la sfarsitul acestui an. De altfel, al 90-lea magazin si al 9-lea din Bucuresti a fost deschis ieri in zona Bulevardul Cantemir.



In plus, spune Laptoiu, compania va promova un nou concept de organizare si functionare. "Este vorba in primul rand de un nou concept de semnalizare exterioara, care va promova lunar produsele din categoria Domo Optim, adica cea mai buna oferta, din catalogul nostru, Domo Sapiens. In plus nou concept se va vedea si in comunicarea pe care o vom face pe parcursul acestui an" a explicat Laptoiu.



Potrivit acestuia, compania ar putea sa ajunga, pe viitor si la bursa din Bucuresti.



" Nu exista o perspectiva certa in aceasta directie, insa am studiat posibilitatea. Cotarea la bursa reprezinta o modalitate de atragere a unor capitaluri importante care ar putea fi folosite in dezvoltare. Ramane de vazut insa cum va evolua activitatea companiei in acest an. Cotarea la bursa nu este o prioritate imediata" a adaugat Laptoiu.



Reteaua Domo este prezenta in peste 60 de orase din Romania, suprafata comerciala totala depasind 23.000 de metri patrati. DOMO a fost infiintata in anul 1994 si are in prezent peste 650 de angajati. Compania are sedii in Targu-Secuiesc si in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO