Companii

Dosarele Alpiq rămân la Tribunalul Bucureşti: ÎCCJ a respins cererile de strămutare

Autor: Roxana Petrescu

10.10.2012, 20:05 232

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins cererile formulate de Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustries privind strămutarea judecării proceselor în care cele două companii sunt implicate de pe rolul Tribunalului Bucureşti, au precizat reprezentanţii Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Cei doi traderi de energie, unii dintre cei mai mai clienţi ai Hidroelectrica, au contestat măsura administratorului judiciar al Hidroelectrica privind denunţarea contractelor de furnizare de energie pe care cele două societăţi private le aveau cu producătorul de stat, cerând trămutarea dosarelor de pe rolul Tribunalului Bucureşti spre alte instanţă din ţară.

"Prin aceste contracte Hidroelectrica a suferit un prejudiciu de 850 de milioane de lei", au mai precizat reprezentanţii Euro Insol.

În cursul zilei de mâine este aşteptată decizia Curţii de Apel privind recursurile celor două companii la măsura deschiderii insolvenţei la Hidroelectrica. În situaţia în care Curtea de Apel Bucureşti va admite recursurile "băieţilor deştepţi", hotărârea de deschidere a insolvenţei Hidroelectrica va fi anulată, cu consecinţa repunerii părţilor în situaţia anterioară, deci a reactivării contractelor bilaterale încheiate cu cei zece traderi. Potrivit admnistratorului judiciar al companiei acest lucru ar putea avea ca şi consecinţă intrarea în faliment a Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO