Companii

Ductil distribuie actionarilor jumatate din castig

19.04.2005, 20:27 27

Producatorul de electrozi pentru sudura Ductil Buzau va repartiza circa 2,14 milioane de euro, reprezentand peste 50% din profitul net realizat in 2005, sub forma de dividende. Valoarea dividendului brut platit actionarilor va fi de 420 lei/actiune.

Actionarul majoritar al societatii Ductil Buzau este grupul multinational Air Liquide Welding, care controleaza un pachet de 70,9% din actiuni prin intermediul companiei italiene FRO. Principalul actionar minoritar al Ductil este fondul de investitii Broadhurst, care detine 13,7% din actiuni.

In 2004, Ductil a realizat un profit net de 4,16 milioane de euro si o cifra de afaceri de aproape 28,2 milioane de euro, in crestere cu circa 18% comparativ cu 2003. Cea mai mare parte a veniturilor a fost obtinuta din comercializarea electrozilor de sudare produsi la Buzau si a consumabilelor speciale de sudare fabricate in celelalte unitati ale grupului Air Liquide Welding. In afara de consumabile, Ductil mai furnizeaza echipamente de sudare si taiere, instalatii automate de taiere cu comanda numerica si alte accesorii pentru sudare si taiere.

Cea mai mare pondere in cifra de afaceri o detin vanzarile interne, care reprezinta peste 70% din total. Ductil detine, in prezent, peste 50% din piata romaneasca de electrozi si consumabile pentru sudare. Principalii clienti ai companiei sunt santierele navale si alte societati din domeniul constructiilor metalice.

Pentru 2005, Ductil isi propune sa realizeze o cifra de afaceri de 30,4 milioane de euro, in crestere cu 8% fata de anul trecut. In acest scop, Ductil a anuntat largirea gamei de echipamente automate si lansarea unei noi game de accesorii pentru sudare, precum si extinderea ariei de servicii oferite clientilor.

"Dupa o crestere exceptionala in 2004, favorizata de cresterea economica globala, Ductil isi propune si pentru 2005 o crestere superioara celei prognozate pentru economia nationala", a declarat Razvan Batranu, directorul general adjunct al companiei.

Ductil mizeaza si pe cresterea calitatii serviciilor de intretinere si reparatii oferite clientilor pentru echipamentele comercializate prin darea in folosinta a unui service modern la Buzau, pentru care s-a realizat o investitie de peste 80.000 de euro.

"Investitia in service-ul de la Buzau a depasit 80.000 de euro, iar investitiile totale ale Ductil s-au ridicat anul trecut la circa 0,9 milioane de euro", a declarat Batranu. "Pentru 2005 ne propunem realizarea unor investitii de peste 850.000 de euro, investitii care vor fi finantate din surse proprii", a mai precizat el.

Batranu a mai declarat ca rezultatele bune au permis societatii sa se implice si in formarea specialistilor din acest domeniu de activitate, prin amenajarea si dotarea completa a doua laboratoare de sudare moderne la Universitatea Politehnica din Bucuresti, investitia totala ridicandu-se la 45.000 de euro.

Actiunile Ductil Buzau sunt listate pe Bursa Electronica RASDAQ, unde ultima tranzactie s-a derulat la pretul de 7.800 lei/actiune.

Capitalizarea bursiera a societatii se ridica la aproape 40 de milioane de euro.

andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO