Companii

E&Y: România a intrat în topul celor mai atractive zece pieţe pentru investiţii eoliene

E&Y: România a intrat în topul celor mai atractive zece pieţe pentru investiţii eoliene

Autor: Marius Oncu - Mediafax

01.03.2012, 00:00 111

România a intrat în topul celor mai atractive zece ţări pentru investiţii în energie eoliană după ce a urcat trei locuri, de pe 13 în noiembrie, potrivit raportului trimestrial Country Attractiveness Indices al Ernst & Young (E&Y), care include 40 de ţări.

"Indicele E&Y plasează România pe acelaşi loc cu Polonia şi Irlanda privind atractivitatea pieţei de energie eoliană, şi foarte aproape de ţări precum Suedia, Franţa şi Italia", potrivit reprezentanţilor E&Y. Pe prima poziţie se menţine China. Din Europa Centrală şi de Est, Polonia se situează pe zece, la egalitate cu România în privinţa atractivităţii pentru investiţii în sectorul energiei eoliene, Grecia este pe 26, Turcia pe 29, Ucraina pe 32, Bulgaria pe 33, în timp ce Ungaria şi Cehia se află pe poziţia 38.

În funcţie de indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabilă, eoliană, solară, geotermală şi biomasă, România se menţine pe locul 13 la nivel mondial, înaintea Poloniei şi după Australia şi Spania (ambele pe 11). Lider a rămas şi în acest an China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO