Companii

Editura C.H. Beck, 2,5 milioane de euro din carti juridice

17.09.2008, 13:12 159

Editura C.H. Beck, specializata in editarea cartilor si a publicatiilor juridice si economice, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul trecut.

Profitul companiei in 2007 a fost de 250.000 de euro. Editura are actionariat majoritar german, doar 25% din pachetul de actiuni fiind detinut de Radu Dimitriu.

Investitiile pe care si le-a bugetat editura anul acesta au fost de peste 700.000 de euro intr-o biblioteca juridica online, Legalis, lansata in mai. "Un produs foarte important este Legalis, softul juridic care include legislatie, jurisprudenta, doctrina, toate interconectate. Pana la lansare investitia a fost de peste 700.000 de euro si va mai creste", a spus Radu Dimitriu.

Printre principalii dezvoltatori de software legislativ pe piata romaneasca se mai numara si Wolters Kluwer, Indaco, Lex Expert, iar pe segmentul de carte juridica mai activeaza editurile Universul juridic si Hamangiu.

C.H. Beck a publicat anul trecut 230 de titluri si editii noi si vizeaza pentru anul acesta 250 de titluri. "Lasand la o parte culegerile ieftine de legislatie si revistele care se vand in mii de exemplare, dintre lucrarile complexe elaborate unele se vand in 1.000 si 2.000 de exemplare anual", a declarat el.

Radu Dimitriu mai apreciaza ca anul trecut in jur de 30 de titluri s-au vandut in 1.000 si 2.000 de exemplare. "Foarte cautate sunt si cursurile universitare de drept constitutional, teoria generala a dreptului, drept general sau franceza juridica pe langa  volumele adresate practicienilor", a mentionat el.

Produsele editurii sunt distribuite in peste 200 de librarii si puncte de vanzare din tara. In Bucuresti, editura detine doua librarii, la Facultatea de drept din cadrul Universitatii din Bucuresti si in incinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

De asemenea, mai detine librarii in Facultatea de drept a Universitatii din Craiova, Curtea de Apel Timisoara si din Targu-Mures, Tribunalul din Baia Mare si din Satul Mare.

"Pe parcursul anilor am dezvoltat parteneriate cu diferite institutii de profil, dar si cu personalitati din domeniul stiintelor juridice si economice", a spus Dimitriu.

Editura C.H. Beck a aparut pe piata literaturii juridice in 1998, ca urmare a asocierii dintre grupul romanesc al Editurilor ALL si editura germana C.H. Beck. In anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar in 2006 a preluat numele partenerului german C.H. Beck, devenind astfel o societate independenta, cu capital majoritar german.

Trustul european C.H. Beck cuprinde mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO