Companii

Electronice auto de 4 mil. euro la noua luni

15.12.2004, 00:00 12

Compania Falcon Electronics, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca a echipamentelor electronice destinate autovehiculelor, a realizat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 5 milioane de dolari (aproape 4 milioane de euro).
Valoarea este similara celei pe care compania a inregistrat-o la nivelul intregului an 2003.
"Pentru acest an dorim majorarea cifrei de afaceri cu 25 % fata de anul trecut", sustin reprezentantii companiei.
Falcon Electronics este unul dintre cei mai importanti operatori de pe piata romaneasca de echipamente electronice destinate autovehiculelor. In prezent exista patru arii principale de activitate in cadrul companiei - sisteme de securitate auto, instalatii de sonorizare auto, instalatii video auto si detectoare de radar.
Compania detine cea mai mai importanta pozitie pe piata in segmentul detectoarelor de radar, sistemelor de securitate auto si instalatiilor de sonorizare auto.
Potrivit unor estimari din piata, aproape trei sferturi dintre masinile de import care se vand anual pe piata romaneasca sunt echipate cu sisteme de securitate. In plus, aproape jumatate dintre masinile produse pe piata romaneasca de Daewoo si Dacia sunt echipate cu diferite sisteme de securitate, de cele mai multe ori din gama de pret inferioara.
Anul acesta pe piata romaneasca vor fi vandute, potrivit estimarilor, peste 140.000 de autoturisme. Dintre acestea, aproape 60.000 de unitati vor fi masini de import, restul urmand sa fie masini produse in Romania. Valorile reprezinta o crestere de aproximativ 30% fata de anul trecut, analistii estimand pentru viitor un ritm de crestere anual de cel putin 10%-15%.
Cum ritmul de crestere al pietei romanesti de sisteme de securitate este in general similar cu ritmul de crestere al pietei auto, este de asteptat ca la nivelul urmatorilor ani sa creasca gradual si vanzarile de echipamente de securitate auto.
Piata de echipamente audio pentru automobile are la randul sau un potential de crestere in urmatorii ani, estimeaza jucatorii din domeniu, in conditiile in care cresterea puterii de cumparare si dezvoltarea sistemelor de creditare fac tot mai accesibile produsele de calitate.
Cu toate acestea, piata gri detine inca o pondere importanta in domeniul sistemelor audio pentru masini din Romania. In plus, spun companiile din domeniu, exista inca foarte multe importuri "la sacosa", fara acte vamale, inregistrari contabile si taxe platite. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO