Companii

Enel Green Power a conectat la retea al patrulea parc fotovoltaic

Enel Green Power a conectat la retea al patrulea parc...

Autor: Carol Dan

25.11.2013, 19:57 197

Compania Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel, a conectat la retea cea de-a patra centrala fotovoltaica din România, in judetul Dolj, ajungând la o capacitate solara instalata de 36 MW. Parcul fotovoltaic are o putere instalata de 10 MW, potrivit unui comunicat al companiei. Centrala poate produce 12 milioane KWh de energie anual, care ar acoperi consumul de energie a circa 10.000 de gospodarii.  De asemenea, Enel Green Power are o capacitate eoliana de circa 498 MW in România. In prezent, in România exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 410 MW.

Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliana este cea mai dezvoltata, cu peste 2.100 MW instalati, echivalentul a 10% din totalul unitatilor de generare a electricitatii. Enel Green Power are la nivel mondial o capacitate instalata de aproximativ 8.700 MW in 740 de centrale de productie a energiei regenerabile in 16 tari din Europa si America.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO