Companii

Energia regenerabilă a ajuns un business în care activează 560 de producători. În 2009 erau numai 31 de firme

Energia regenerabilă a ajuns un business în care...

Autor: Roxana Petrescu

04.02.2014, 00:08 556

Numărul firmelor care activează în domeniul producerii de energie regenerabilă a crescut din 2009 până la finalul anului trecut de 18 ori, astfel că acum 559 de companii care fac electricitate din vânt, soare sau apă primesc subvenţii de la statul român.

Pe 31 decembrie, anul trecut, 559 de companii erau acreditate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru aplicarea siste­mu­lui de subvenţii prin certificate verzi, ingre­dientul principal care a dus la dez­voltarea acestui sec­tor în Ro­mânia. În sep­tem­brie 2013 erau 322 de astfel de companii, iar la finalul anului 2009 doar 31 de firme se ocupau cu producerea de energie  din vânt, soare, apă sau deşeuri lemnoase.

Aceste firme sunt în cea mai mare parte companii de proiect înfiinţate special pentru dez­voltarea inves­tiţiilor în do­me­niul energiei verzi, iar dinamica nu­mărului acestora nu arătă altceva decât creşterea pe care domeniul a înregistrat-o în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO