Energie

Consiliul Concurenţei a câştigat procesul intentat de Energy Holding

Consiliul Concurenţei a câştigat procesul intentat de...

Autor: Cristina Bellu

12.06.2017, 15:20 269

Consiliul Concurenţei a câştigat procesul intentat de Energy Holding, cel mai puternic trader de pe piaţa energiei de acum un deceniu, intrat în insolvenţă pe 8 mai, pentru anularea deciziei prin care compania a fost sancţionată alături de Hidroelectrica şi alţi parteneri contractuali ai acesteia.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti menţine amenda în valoare de 12.359.852 lei (aprox. 2,8 mil. euro), hotărârea Curţii putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Acesta este cel de-al doilea proces finalizat din cele şapte aflate pe rolul instanţelor în urma sancţionării Hidroelectrica şi a zece dintre partenerii contractuali, cu aproximativ 37 milioane euro, pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică.

“În cadrul investigaţiei privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica şi unii furnizori de energie electrică şi consumatori eligibili pe piaţa angro de energie electrică, autoritatea de concurenţă a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieţei pentru alţi furnizori şi producători de energie electrică şi consumatori eligibili.”, menţionează un document al Consiliului.

Alături de Hidroelectrica au mai fost sancţionate companiile: Alpiq Romindustrie, Alpiq Romenergie, Alro, Electrocarbon, Electromagnetica, Elsid, Energy Financing Team, Elveţia, Energy Holding, Luxten Lighten Company, Menarom - PEC, succesor Euro-PEC..

Hidroelectrica, Elsid şi Electrocarbon au recunoscut că au încălcat legea şi au beneficiat astfel de reducerea amenzilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO