Energie

Consumatorii de energie la care visează orice furnizor: Care sunt cele mai mari facturi la curent plătite în România

Consumatorii de energie la care visează orice furnizor:...

Autor: Roxana Petrescu

12.12.2016, 18:00 488

Un consumator casnic de energie, care stă într-un apartament cu două camere în Bucureşti, are o factură medie lunară de circa 100 de lei. Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din România, plăteşte lunar circa 50 de milioane de lei pe energie, acesta fiind cel mai râvnit client de furnizorii de electricitate. Care sunt celelalte “conturi” apetisante de energie din România?

Pornind de la datele de consum exis­tente în piaţă, ZF a încercat să realizeze topul celor mai mari consu­matori de energie din Ro­mâ­nia, iar pe baza datelor ofi­ci­ale din rapoartele Auto­rită­ţii Naţionale de Re­gle­mentare din domeniul Ener­giei (ANRE) a reali­zat primele estimări privind fac­turile anu­ale la curent pe care aceste companii le achită.

Piaţa consumatorilor industriali este com­plet liberalizată, puterea de negociere a acestora crescând odată cu scăderea preţului şi a consumului de energie, factori care mai de­parte au redus substanţial marjele furni­zo­rilor de electricitate. Astfel, pentru aceştia din urmă, noua oportunitate de creş­te­re sunt con­sumatorii casnici, segment care abia la fi­nalul anului viitor va fi complet libe­ralizat, în această piaţă fiind circa 8,6 mili­oane de punc­te de consum care repre­zintă o felie de 20% din cererea naţională de ener­gie. În com­paraţie, Alro Slatina, cel mai ma­re con­su­mator de energie, are de unul singur o felie de 6% din consumul naţional de elec­trici­ta­te.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO