Energie

Electrica: Vor rezista pe piata doar cei care au stiut sa-si construiasca portofoliile de clienti

30.12.2008, 00:00 14

Electrica, cel mai mare furnizor de energie de pe piata locala, aflat in portofoliul statului, spune ca in 2009 singurele companii de profil care vor putea rezista socurilor crizei sunt cele care au stiut sa-si construiasca un portofoliu de clienti capabil sa reziste conditiilor de risc ale pietei. In contextul in care majoritatea clientilor industriali nu pot spune cu certitudine cum le va evolua productia si implicit consumul de energie, solutia pentru traderi este constituirea unor portofolii de clienti din acele sectoare mai putin riscante.

“Vor rezista pe aceasta piata cei care au stiut sa-si construiasca portofoliul in aceste conditii de risc. Daca au un portofoliu format din unu-doi clienti care fac parte din industriile foarte sensibile la criza, vor pierde. In ceea ce priveste forta de munca, este cel putin prudential sa-ti reprimi orice tendinta de crestere a costurilor”, spune Catalin Stacu, director de afaceri corporatiste din cadrul Electrica.

In ultima perioada mari consumatori pentru Alro Slatina, ArcelorMittal Galati sau producatorul auto Dacia au anuntat pe rand reducerea productiei dar si disponibilizari de personal sau masuri care vizau somajul tehnic.

Estimarile pentru 2009 ale Electrica vizeaza o scadere a consumului de energie electrica de 10% in cel mai pesimist scenariu sau o crestere de cel mult 2% in cel mai bun caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO