Energie

George Stassis, CEO PPC: Avem cea mai ambiţioasă platformă de regenerabile din regiune, 4,7 GW de energie verde în 3 ani, 1,5 GW în România. Europa trebuie să se concentreze pe tehnologie, importăm prea mult

George Stassis, CEO PPC: Avem cea mai ambiţioasă...

Autor: Roxana Petrescu

22.05.2024, 12:49 115

Pentru planul său de tranziţie energetică, Europa trebuie să se concentreze pe partea de tehnologie, acolo unde este în acest moment dependentă, mai ales din China, a spus George Stassis, CEO al grupului PPC, care anul trecut a preluat într-o tranzacţie de 1,2 miliarde de euro toate operaţiunile Enel din România.

“Cred că este timpul ca Europa să se concentreze semnificativ pe tehnologie. Europa a fost întotdeauna un utilizator al tehnologiilor provenind din toată lumea şi sunt foarte multe lucruri de făcut. Deci este foarte important să ne concentrăm pe tehnologiile care pot fi dezvoltate pe acest continent”, a subliniat Stassis, în cadrul intervenţiei sale de la Eurelectric, Atena, unul dintre cele mai mari evenimente la nivel european destinat sectorului energetic. Cu o experienţă de peste 17 ani în domeniul energetic, Stassis a ocupat mai multe funcţii de conducere în diferite orga­nizaţii din Grecia şi Europa de Sud-Est, în arii precum producerea, distribuţia sau furnizarea de energie. Înainte de a prelua funcţia de preşedinte şi CEO al PPC, Stassis a activat în cadrul gigantului italian Enel, în funcţia de CEO al Enel România, grup de firme pe care avea să-l preia anul trecut, de la vârful PPC.

“Multe s-au făcut. Şi mai multe mai sunt încă de făcut. Avem cea mai ambiţioasă platformă de regenerabile din regiune, cu 4,7 GW în operare şi o vom dubla în următorii 3 ani. Nu doar aici, ci şi în România. Vom adauga aproximativ 1,5 GW”, a precizat Stassis. Bugetul de investiţii al grecilor pentru România, pentru următorii 3 ani, este de 2,5 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24