ZF 24

Hidroelectrica a cheltuit peste 260.000 de euro pe firme de recrutare, dar are în continuare management politic

Varujan Vosganian, ministrul economiei, şi Constantin Niţă (dr.), ministrul delegat pentru energie, sunt cei care ar fi trebuit să ia până în prezent o decizie legată de numirile în funcţii ale managerilor „privaţi“ de la Hidroelectrica

Varujan Vosganian, ministrul economiei, şi Constantin Niţă (dr.), ministrul delegat pentru energie, sunt cei care ar fi trebuit să ia până în prezent o decizie legată de numirile în funcţii ale managerilor „privaţi“ de la Hidroelectrica

Autor: Roxana Petrescu, Adelina Mihai

02.09.2013, 00:08 821
Hidroelectrica, unul dintre cei mai importanţi producători de energie din România, a cheltuit până în prezent peste 260.000 de euro, fără TVA, prin contracte cu firme internaţionale de recrutare pentru a-şi găsi administratori şi directori privaţi, dar după un an şi jumătate de la demararea acestui proces campania de recrutare nu a avut niciun rezultat. În plus, unele contracte încheiate deja au expirat.
 
Firmele de recrutare spun că şi-au făcut treaba şi că au livrat candidaţi şi liste scurte de manageri pro­fesionişti, dar că puterea de decizie finală nu este la ei.
 
Cazul Hidroelectrica este ilustrativ pentru întregul proiect de introducere de management privat la com­paniile de stat, care a devenit o modalitate de scurgere de bani publici fără niciun fel de rezultat.
 
Cine a luat banii?
 
„Companiile de recrutare cu care a lucrat sau lucrează Hidroelectrica în vederea aplicării prevederilor Ordonanţei 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice sunt Egon Zehnder Inter­na­tional Vezetoi Tanacsado Kft, Pedersen & Partners Consulting, Adecco România“, spun reprezentanţii Hidroelectrica, firmă care a ieşit recent din insolvenţă, la un an de la declanşarea procedurii.
 
Contractul cu Egon Zehnder a avut un preţ de 200.000 de euro, fără TVA, şi a expirat pe data de 23.04.2012.
 
„Obiectul contractului a constat în prestarea de ser­vicii de recrutare de personal de conducere ce se va fi­na­liza cu alegerea directorului general pentru Hidro­elec­trica, în perioada convenită. Durata contractului a fost de 12 luni“, mai spun reprezentanţii companiei de stat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO