Energie

Hidroelectrica l-a propus pe Remus Borza pentru poziţia de administrator judiciar

Autor: Cristi Moga

19.06.2012, 18:15 817

Viitorul administrator judiciar al companiei Hidroelectrica ar putea fi avocatul Remus Borza, coordonatorul firmei de insolvenţă Euro Insol, afirmă surse din piaţa juridică.

Conducerea Hidroelectrica a solicitat în cererea de deschidere a procedurii insolvenţei desemnarea firmei Euro Insol ca administrator judiciar, în condiţiile în care în procedurile de reorganizare deschise la cererea debitoarei, aceasta are posibilitatea de a-şi desemna administratorul judiciar.

Contactat telefonic, Remus Borza nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia.

O decizie cu privire la desemnarea administratorului judiciar ar urma să fie luată mâine, când Tribunalul Bucureşti va decide sau nu aprobarea cererii de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica.

Dosare de asemenea amploare pot genera administratorilor judiciari venituri de ordinul sutelor de mii de euro.

În cazul procedurii insolvenţei, onorariile administratorilor sau ale lichidatorilor judiciari sunt stabilite, de obicei, ca procent din sumele distribuite către creditori.

Euro Insol a mai fost desemnat recent administrator judiciar al complexului expoziţional Romexpo şi al UCM Reşiţa şi gestionează totodată şi alte proiecte aflate în insolvenţă, precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, Uztel, RHS, Servtrans sau Plafar.

Borza este un avocat din Baia Mare care a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în anul 1995, fiind coleg de generaţie cu premierul Victor Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO