Energie

Hidroelectrica a depăşit pragul de 1 mld. lei al profitului după opt luni

Hidroelectrica a depăşit pragul de 1 mld. lei al...

Autor: Roxana Petrescu

01.09.2016, 17:42 456

Hidroelectrica, cel mai are producător local de energie, spune că are toate şansele să termine primele opt luni ale anului cu un profit brut de peste un miliard de lei, în ciuda scăderii cifrei de afaceri. Compania a ieşit în iunie din insolvenţă, stare în care se află, cu anumite întreruperi, din vara anului 2012. Dosarul de insolvenţă al Hidroelectrica a fost gestionat de firma Euro Insol, controlată de avocatul Remus Borza.

“Având în vedere volumul de vânzări din luna august 2016 şi faptul că Hidroelectrica a înregistrat pe primele 7 luni ale anului 2016 un profit brut de 913 milioane de lei, compania se aşteaptă să depăşească pragul de 1 miliard de lei profit brut  cumulat pe primele 8 luni ale anului”, spun reprezentanţii producătorului de energie.

Potrivit acestora, profitul brut înregistrat primele 7 luni din anul curent este mai mare cu peste 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015 în condiţiile în care cifra de afaceri de 1,9 miliarde lei cumulată până la sfârşitul lunii iulie 2016 este mai mică cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Deşi cantităţile produse în cele două perioade de comparaţie sunt aproape similare (10,6 TWh), scăderea veniturilor s-a produs  ca urmare a diminuării accentuate a preţurilor în piaţa de energie  de la 165lei/MWh în primele 7 luni din 2015, la 156lei/MWh în aceeaşi perioadă a anului curent”, mai spun oficialii companiei. Astfel, cel mai probabil, creşterea profitului net a fost corelată cu o politică mai dură de control al costurilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO