Energie

Italienii de la Ariston au raportat afaceri de 1,43 mld. euro în 2016 şi un avans al profitului de 3,8%

Italienii de la Ariston au raportat afaceri de 1,43 mld....

Autor: Cristina Bellu

11.04.2017, 11:37 91

Grupul Ariston Thermo, unul dintre principalii jucători la nivel global pe piaţa de echipamente de încălzire şi producere a apei calde menajere, a raportat pentru 2016 venituri egale cu cele înregistrate în 2015, de 1,43 milioane de euro, în timp ce profitul s-a îmbunătăţit cu 3,8% faţă de 2015, ajungând la 83 de milioane de euro.

De asemenea, la finalul anului, poziţia financiară netă pozitivă a fost de 30 de milioane de euro, în creştere cu 23 de milioane de euro, faţă de nivelul din 2015. În plus, cash flow-ul operaţional a fost unul pozitiv.

În 2016, compania şi-a continuat trendul de creştere, afirmându-se atât pe pieţele mature, cât şi pe cele emergente datorită extinderii prezenţei la nivel internaţional, dar şi a investiţiilor continue în dezvoltare şi cercetare, investiţii a căror valoare a ajuns la 69 mil. euro.

„2016 a creat premise solide pentru continuarea trendului de creştere. Anul s-a încheiat cu rezultate pozitive, cu o îmbunătăţire continuă a produselor noastre, a serviciilor şi a proceselor, dar şi a prezenţei Ariston Thermo la nivel internaţional”, a declarat Paolo Merloni, Preşedinte Ariston Thermo.

Acesta a subliniat de asemenea, că oamenii, inovaţia şi eficienţa sunt pilonii strategiei Grupului şi principalele aspecte în care trebuie investit. În mod particular, Ariston Thermo Innovative Technologies va juca un rol cheie în poziţia competitivă a companiei în ceea ce priveşte dezvoltarea de tehnologii avansate, consolidând poziţia Grupului în piaţa globală de profil.

Pentru 2017, Ariston Thermo şi-a setat obiectivul de a continua creşterea la nivel global, atât pe pieţele unde Grupul este deja prezent, cât şi prin explorarea de noi pieţe, cu intenţia de a oferi o gamă largă de produse pentru a satisface cererea locală.

Inovaţia, esenţa strategiei de creştere a Grupului, joacă un rol important în dezvoltarea pe viitor, aceasta având la bază o creştere a investiţiilor. În acest sens, Ariston Thermo a inaugurat noul centru de dezvoltare şi cercetare Ariston Thermo Innovative Technologies. Acesta este situat în Agrate, Italia, şi se întinde pe o suprafaţă de 1.500 mp, având o capacitate de peste 100 de persoane.

În România, Grupul este prezent prin filiala locală Ariston Thermo România. Portofoliul companiei include centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO