Energie

Italienii de la Walter Tosto caută sudori sau strungari chiar dacă nu au obţinut ajutorul de stat pentru o nouă fabrică

Fosta FECNE a fost o fabrică special clădită pentru cele două reactoare de la Cernavodă.

Fosta FECNE a fost o fabrică special clădită pentru cele două reactoare de la Cernavodă.

Autor: Roxana Petrescu

03.10.2016, 20:03 1056
Walter Tosto WRB, filiala locală a gru­pului industrial italian Walter Tosto, este în căutare de sudori, strungari sau frezori pentru unitatea de producţie din Bucureşti, fosta FECNE, unitate specializată în pro­duc­ţia de echipamente nucleare, care s-a orien­tat însă, pentru a supravieţui, spre pro­ducţia de componente pentru sectorul petro­lier şi al gazelor naturale.
 
Italienii au preluat fosta FECNE în 2012, înregistrând anul trecut un business de 16,2 milioane de lei şi un profit net de 0,4 mi­lioane de lei cu 166 de angajaţi.
 
Italienii s-au numărat pe lista celor 36 de com­panii care au cerut ajutoare de stat pen­tru realizarea unor investiţii, dar la finalul pro­cedurii s-au alăturat plutonului de 30 de com­panii respinse. Potrivit infor­maţiilor dis­po­nibile, compania a solicitat un ajutor de stat în valoare de 24,7 milioane de lei, dar a ob­ţinut 51,67 de puncte, în con­textul în care ultimul admis a primit o „notă“ de 94,96 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO