Energie

Lovitură de teatru: Cehii de la CEZ ar putea să vândă afacerile din România, la fel cum au făcut în Bulgaria. Acţionarii, nemulţumiţi de rezultatele din România, Bulgaria, Albania

Lovitură de teatru: Cehii de la CEZ ar putea să vândă...

Autor: Liviu Popescu

21.05.2019, 12:46 15075

Grupul ceh din domeniul energiei CEZ, cu o capitalizare de 11 mld. euro şi controlat de statul ceh, intenţionează să-şi vândă afacerile din România, autorităţile din România fiind deja informate de intenţia cehilor în contextul în care în această săptămână la Bucureşti este aşteptat un reprezentant de la Praga pentru a discuta pe marginea acestui subiect, potrivit mai multor surse din piaţă. Informaţiile nu au putut fi confirmate oficial.

Acţionarii CEZ s-au arătăt nemulţumiţi de strategia cehilor în zona Europei de Est şi arată în cadrul unei adunări generale că managementul CEZ nu poate asigura profitabilitate pe termen lung în unele economii precum România, Albania, Bulgaria, Turcia. În 2017 CEZ a lansat procedura de vânzare a activelor din Bulgaria.

În ultimii ani, pe piaţa românească de energie au existat mai multe informaţii cu privire la vânzări ale unor operaţiuni ale grupurilor străine, tranzacţii care însă nu s-au materializat.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii CEZ spun că nu au informaţii pe acest subiect. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO