Energie

În mijlocul exploziei de preţuri la energie, guvernul italian pune piciorul în prag. Autorităţile italiene au cerut companiilor de utilităţi să restabilească contractele iniţiale de electricitate şi gaze pe care le-au încheiat cu clienţii

În mijlocul exploziei de preţuri la energie, guvernul...

Autor: Dorin Oancea

29.10.2022, 10:00 2439

Autorităţile italiene au cerut companiei spaniole de utilităţi Iberdrola şi companiei germane E.ON să restabilească contractele iniţiale de electricitate şi gaze pe care le-au încheiat cu clienţii, anunţă Reuters.

De asemenea, autoritatea pentru concurenţă a cerut companiilor italiene de utilităţi Iren şi Dolomiti să înceteze ceea ce a pretins a fi "notificări nelegitime" privind modificarea condiţiilor economice ale ofertelor lor.

Autoritatea, care a deschis săptămâna trecută o anchetă privind utilităţile, a declarat că societăţile trebuie să raporteze în termen de cinci zile cu privire la paşii pe care i-au făcut pentru a se conforma măsurilor.

Autoritatea de supraveghere a acuzat săptămâna trecută Iren şi Dolomiti că au efectuat modificări unilaterale ilegale ale preţului de furnizare a energiei electrice.

Iberdrola şi E.ON au fost chestionate în legătură cu modul în care au comunicat cu clienţii din Italia care întâmpinau dificultăţi în a-şi plăti facturile şi cărora li s-au oferit apoi noi contracte în condiţii mai puţin favorabile.

"Ne vom conforma măsurilor preliminare şi vom continua să cooperăm cu ancheta, urmând procedurile specificate de autoritatea antitrust", a declarat un purtător de cuvânt al Iberdrola, adăugând că grupul a rămas încrezător că acţiunile sale "sunt în conformitate cu legea" şi în interesul clienţilor.

Un purtător de cuvânt al E.ON a reiterat că acesta cooperează cu autorităţile italiene, adăugând că este convins că a acţionat în mod legitim şi în conformitate cu reglementările în vigoare.

Iren, şi Dolomiti nu au avut niciun comentariu imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO