Energie

Noul CEO Electrica: Ne uităm în zona de tehnologie şi la piaţa de gaze. Sunt opţiuni pe masă

Dan Cătălin Stancu

Dan Cătălin Stancu

Autor: Roxana Petrescu

13.12.2016, 00:07 1595

Dan Cătălin Stancu, 53 de ani, noul director general al grupului Electrica, spune că prioritatea până la fi­­nalul anului este com­ple­­tarea echi­pei de ma­nage­­ment şi întărirea eşa­lo­nu­­lui doi de con­du­cere, pe ter­men me­­­diu pia­ţa gazelor şi zo­na de noi teh­­no­logii din do­me­niul energetic fiind pa­şii lo­­gici de dezvoltare.

Stancu este acum la vârful unei entităţi cu 3,6 mi­lioa­ne de cli­enţi, un business de 1,2 mld. euro, şi, mai im­portant, cu peste 600 mil. euro în conturi, bani cash din listarea din 2014.

Puţine companii au confortul unei astfel de poziţii financiare, prin­cipala misiune a lui Stancu fiind de a găsi un mod astfel încât să pună aceşti bani la lucru în contextul în care man­datul predece­so­­ri­lor săi s-a ca­racte­rizat prin­­tr-o lip­să de crea­tivitate la ca­pi­to­lul idei de dez­voltare.

„Clar ne uităm în zo­na de tehno­lo­gie, dar şi la industriile adia­cen­te, cum este gazul. Sunt opţiuni pe ma­să“, spune Stancu, aflat în funcţia de di­rector general al Elec­­trica de la fi­na­lul lunii octombrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO