Nuclearelectrica, profit de 133,7 mil. lei în S1, la afaceri de 877 mil. lei

11 aug 2017 Autor: Cristina Bellu

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a raportat pentru primul semestru al anului un profit net de 133,7 mil. lei în creştere de peste 70 de ori faţă de perioada similară a anului trecut, rezultatul fiind influenţat de recalcularea unor erori contabile.

"Rezultatele din primul semestru includ efectul retratărilor efectuate pentru corectarea unor erori contabile asupra rezultatelor raportate în primul trimestru, în valoare de 36,3 mil. lei.", menţionează raportul companiei.

Veniturile totale ale Nuclearelectrica în perioada raportată au fost de 876,5 mil. lei, în creştere cu 18% faţă de S1/2016, în timp ce veniturile din vânzarea energiei electrice s-au situat la nivelul a 869,7 mil. lei, în creştere cu 20,2% faţă de primele şase luni ale anului anterior. Creşterea s-a datorat atât cantităţii de energie electrică livrată care a fost mai mare cu 6,5%, cât şi a preţurilor medii efectiv realizate mai mari cu 12,83%.

Veniturile din transportul energiei electrice au înregistrat o scădere de 65% faţă de primele şase luni ale anului trecut, la 6,7 mil. lei.

În primul semestru, capitalurile proprii ale Nuclearelectrica au fost de 7,5 mld. lei în creştere uşoară faţă de finele anului trecut, în timp ce datoriile pe termen lung au scăzut cu aproape 8%, la 1,3 mld. lei.

 

 

 

 

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
crestere
, nuclearelectrica
, afaceri
, profit
, raportare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide