Energie

Olandezii de la Photon Energy au conectat la reţea prima centrală fotovoltaică românească, în municipiul Şiria, care va livra anual în jur de 8,7GWh de energie regenerabilă reţelei administrate de Enel E-Distribuţie Banat

Olandezii de la Photon Energy au conectat la reţea prima...

Autor: Roxana Rosu

05.03.2023, 09:00 7135

Photon Energy Engineering, filială a grupului olandez Photon Energy dedicată serviciilor de inginerie, achiziţii şi construcţii, a finalizat şi a conectat la reţea prima sa centrală fotovoltaică românească, în municipiul Şiria, cu o capacitate de 5,7 MWp.

Panourilor vor livra anual în jur de 8,7 GWh de energie regenerabilă reţelei administrate de Enel E-Distribuţie Banat.

Compania se aşteaptă ca centrala să genereze venituri de 1,4 milioane euro pe baza preţurilor anticipate curente pentru sarcina de bază a energiei electrice din România în următoarele 12 luni.

„Suntem foarte bucuroşi să punem în funcţiune prima noastră centrală electrică din România, una dintre pieţele noastre cheie din ECE, susţinând creşterea unui flux recurent de venituri din generarea de energie electrică curată”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Situată în apropiere de Şiria, în judeţul Arad, centrala electrică se întinde pe 9,3 hectare de teren şi este dotată cu aproximativ 10.600 de panouri solare. Centrala este deţinută şi operată de Siria Solar S.R.L., o companie cu destinaţie specială deţinută în totalitate de Photon Energy Group.

Portofoliul Photon Energy include 89 de centrale solare, cu o capacitate de generare combinată de 97,6 MWp. În prezent, o capacitate totală de peste 80 MWp vinde energie electrică curată fără subvenţii direct pe piaţa de energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO