Energie

Pariu împotriva curentului: Octano, cel mai nou jucător din piaţa benzinăriilor, vrea să ajungă la 50 de staţii în 2025

Pariu împotriva curentului: Octano, cel mai nou jucător...

Autor: Roxana Petrescu

19.06.2023, 00:07 5231

În plin proces de electrificare a mobilităţii, un jucător lansat în 2017 pariază împotriva curentului investind într-o reţea clasică de benzinării. De ce?

Adoptarea mobilităţii electrice va fi un proces de lungă durată, iar Octano, brand de benzinării lansat în 2017, care face parte din grupul Bulrom Gas, spune că orientarea spre localităţile situate la distanţă de marile centre urbane încă îi asigură oportunităţi de creştere.

Reţeaua Octano a ajuns în prezent la 35 de staţii de carburant după in­vestiţii de 30 de milioane de euro. Staţiile sunt operate prin inter­mediul companiei Octano Downstream, care anul trecut a avut un business de 233 de milioane de lei, în creştere cu 75%. Mai departe, compania face parte din grupul Bulrom Gas, deţinut de Dan Baltacov şi Dan-Claudiu Părău. „În următorii 3 ani, avem planuri ambiţioase de dezvoltare. Ne-am propus să continuăm să creştem reţeaua noastră de staţii cu un ritm constant de 5-6 staţii noi pe an“, spun reprezentanţii Octano Downstream.

„Acesta a fost un ritm pe care l-am putut susţine şi care ne-a oferit o creştere stabilă în trecut. Acest ritm va fi menţinut şi în anii următori, astfel încât să atingem un total de 50 de staţii până la finalul anului 2025.“

Această expansiune ar trebui alimentată cu investiţii de 45-50 de milioane de euro, arată datele transmise de companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO