Energie

Petrom şi Exxon caută o nouă pungă de gaze în perimetrul Neptun după descoperirea din 2012

Petrom şi Exxon caută o nouă pungă de gaze în...

Autor: Roxana Petrescu

27.10.2014, 10:35 492

Americanii de la ExxonMobil şi Petrom, cea mai mare companie locală, încep un nou foraj de explorare în perimetrul Neptun după ce în 2012 prin prima operaţiune de acest tip derulată în zona de mare adâncime a Mării Negre au identificat o acumulare de gaze de 42-84 de miliarde de metri cubi.

Noua sondă de explorare se va numi Pelican South-1, va fi executată la circa 155 de kilometri de ţărm şi va testa o nouă structură geologică în blocul Neptun.

“Zona Mării Negre are un rol central în strategia noastră şi alocăm resurse tehnice şi financiare semnificative pentru proiectele offshore. Suntem încurajaţi de rezultatele bune obţinute până acum, în ape de mică şi mare adâncime”, a spus Gabriel Selischi, membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de explorare şi producţie.

La rândul său, John Knapp, directorul general al ExxonMobil Exploration and Production România a declarat că înţelegerea aprofundată a structurii geologice este esenţială înainte de a efectua investiţiile pentru dezvoltarea unei astfel de descoperiri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO