Energie

Premierul României, Nicolae Ciucă: Avem garanţii suplimentare pentru securitatea energetică a României

Premierul României, Nicolae Ciucă: Avem garanţii...

Autor: Andreea Tobias

17.12.2022, 13:30 222

„Avem garanţii suplimentare pentru securitatea energetică a României şi a întregii regiuni”, arată premierul Nicolae Ciucă, după semnarea acordului pe energia verde.

„Acordul semnat astăzi între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, Ungariei şi României, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a Preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de o importanţă vitală. Va permite furnizare de energie electrică pentru ţările europene, prin cablul submarin din Marea Neagră, pe ruta Azerbaidjan - Georgia – România. În acelaşi timp, facem progrese importante în ceea ce priveşte livrarea de gaz azer către România, care va fi operaţională începând cu prima parte a anului 2023. Valorificăm toate oportunităţile pentru ca în pofida crizei energetice, cetăţenii români şi economia naţională să aibă resursele necesare, iar România să joace un rol important ca ţară de tranzit şi hub energetic regional, oferind alternative vecinilor şi partenerilor noştri din UE, dar şi Republicii Moldova şi Ucrainei”, a scris premierul Ciucă pe Facebook.

Potrivit prim-ministrului, trebuie să rămânem uniţi şi să punem laolaltă potenţialul şi resursele noastre: „România este angajată să investească în producţia de energie şi în infrastructura energetică, iar în cooperare cu partenerii noştri, vom promova securitatea energetică pentru statele noastre şi pentru regiune. Acordul de astăzi marchează un pas important spre consolidarea cooperării noastre pe termen lung în domeniul energiei şi este parte a eforturilor Uniunii Europene de creştere a rolului electricităţii verzi în combaterea efectelor încălzirii globale şi la întărirea rezilienţei sistemelor energetice”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO