Energie

Preţul petrolului a crescut după ziua de ieri, când s-a prăbuşit cu 3,7%

Preţul petrolului a crescut după ziua de ieri, când...

Autor: Ştefan Stan

15.12.2016, 13:32 481

Preţul petrolului a urcat cu 0,5%, la 51,28 de dolari barilul, după ce miercuri a scăzut cu 3,7%, înainte de decizia SUA de a creşte dobânda de referinţă cu 0,25%. Libia se pregăteşte ca săptămâna aceasta să livreze primul transport de petrol la export din ultimii 2 ani, scrie Bloomberg.

Preţul aurului a scăzut cu 0,4%, la 1,137 dolari uncia, scăzând la cel mai scăzut nivel din februarie. Aurul a pierdut 14% de la sfârşitul lunii septembrie.

Dolarul a fost principalul beneficiar al majorării dobânzii de referinţă de către FED, pentru prima oară în 2016, ajungând la maximul ultimelor 10 luni în raport cu yenul, scrie Blooberg. Dolarul şi-a extins avansul în raport cu principalele valute.

Acţiunile europene au crescut după decizia FED, urcând cu 0,4% în condiţiile în care bursele din Franţa şi Germania au crescut. Futures pentru S&P 500 au fost puţin schimbate după ce indicele a suferit cea mai mare scădere din octombrie, pe fondul deciziei FED. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO