Energie

Prima întâlnire între Bucureşti şi Teheran după dezgheţ

Prima întâlnire între Bucureşti şi Teheran după...

Autor: Mediafax

10.11.2016, 00:05 802
România ar putea dezvolta parteneriate cu Iranul în domeniul petrolier şi cel al gazelor naturale, a declarat Costin Borc, ministrul economiei, în cadrul Forumului Economic Bilateral România - Republica Islamică Iran, organizat miercuri, la Camera de Comerţ şi Industrie.
 
„Avem posibilităţi de dezvoltare în parteneriat cu Iranul a unor proiecte importante în domeniul petrolier şi gazier. (...) Vizita de azi a delegaţiei iraniene este un semn pentru dumneavoastră că relaţiile economice între România şi Iran trebuie să crească”, a declarat viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul economiei, comer­ţului, Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. Mai mult, ministrul a subliniat intenţia de a dezvolta industria aeronautică din România. „Industria aeronautică este o industrie pe care vrem să o dezvoltăm la acelaşi nivel ca industria auto”, a adăugat acesta.
 
„Ceea ce face statul român şi statul iranian prin prezenţa noastră aici este să vă ofere cadru, să vă ofere garanţii să puteţi să faceţi afaceri în bune condiţii. Ceea ce noi putem să facem şi sper să facem, prin punerea la punct a unui sistem de garanţii bancare, facilitarea operaţiunilor, un sprijin prin Camera de Comerţ, chiar şi proiecte de ajutor de stat pentru diverse investiţii”, a adăugat ministrul.
 
Forumul Economic Bilateral România-Republica Islamică Iran are obiectivul de a facilita pătrunderea companiilor româneşti pe piaţa iraniană odată cu încetarea regimului de sancţiuni internaţionale asupra Iranului, extins şi implementat la nivelul Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO