Energie

Răzvan Copoiu, membru în boardul Enevo Group, companie locală de inginerie electrică şi sisteme de automatizare pentru sectorul energetic: Vizăm extinderea businessului pe noi pieţe, pe zona de regenerabile şi reţele smart

Răzvan Copoiu, membru în boardul Enevo Group, companie...

Autor: Cristina Bellu

20.05.2024, 18:34 201

Enevo Group, companie românească specializată în inginerie electrică şi sisteme de automatizare pentru sectorul energetic, anunţă crearea unor noi divizii în cadrul companiei, în linie cu strategia de dezvoltare a afacerii, care vizează consolidarea poziţiei în piaţa locală şi extinderea businessului în noi pieţe, pe zona de regenerabile şi smart & secure grid.

“Este timpul să privim spre viitor la cerinţele pieţei globale, într-o abordare mai structurată şi mai corporate, cu soluţii pentru tranziţia verde şi digitală”, spune Răzvan Copoiu, membru in comitetul director al Enevo Group începând cu aprilie 2024.

Fondat în 2014 de doi colegi de facultate, Cristian Pîrvulescu şi Radu Braşoveanu, businessul Enevo a devenit în zece ani un jucător important în domeniul energiei, digitalizării şi a securităţii cibernetice, cu prezenţă în 12 ţări, cu 5 birouri regionale şi peste 200 de angajaţi.

Astăzi, portofoliul companiei adună peste 250 MWp de centrale regenerabile în construcţie, peste 50 de centrale fotovoltaice cu sisteme de control implementate, 40 MWp de centrale fotovoltaice livrate şi 50 de statii electrice de medie si inalta tensiune in care specialistii companiei au livrat servicii de proiectare, echipamente, sisteme de protectie si sisteme SCADA, realizate la cheie.

„Activitatea noastră s-a bazat pe livrare la cheie a staţiilor de medie şi înaltă tensiune, centre personalizate de dispecerizare a energiei, SCADA de hidrocentrale dar şi sisteme de control industrial, diverse aplicaţii pentru eficienţa energetică şi centrale regenerabile”, spune Radu Braşoveanu, fondator.

Birourile Enevo din  România, Arabia Saudită şi Marea Britanie, acoperă o gamă largă de proiecte în domeniile energiei regenerabile, transportul şi distribuţia energiei, petrol şi gaze, automatizare şi securitate cibernetică pentru infrastructuri critice.

„Facem paşi rapizi spre creşterea exponenţială a volumului de afaceri, echipa noastră este într-o continuă expasiune şi ne propunem să avem alături şi mai mulţi colegi”, adaugă Cristian Pîrvulescu, fondator.

Ce scria ZF în urmă cu zece ani despre Enevo Group


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels