Energie

Reorganizare la Electrica: Grupul anunţă operaţiuni de transfer de activitate între filialele de distribuţie a energiei electrice din cadrul societăţii şi un program de concedieri colective la nivelul unei filiale

Reorganizare la Electrica: Grupul anunţă operaţiuni de...

Autor: Cristina Bellu

01.11.2017, 09:35 579

Grupul Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare jucător din sectorul distribuţiei şi furnizării de energie electrică, a adoptat un plan prin care urmează să execute operaţiuni de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distributie a energiei electrice din cadrul grupului, respectiv Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud şi Societatea Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Electrica Serv.

“Activităţile transferate la nivelul fiecărei filiale de distribuţie sunt mentenanţa şi investiţii, proiectare, achiziţii şi logistica.”, se arată într-un anunţ publicat pe Bursa de la Bucureşti.

Acest transfer face parte din programul de reorganizare a ariei de activitate a distribuţiei, care vizeaza implementarea unui nou model ţintă de organizare a segmentului de distribuţie, bazat pe procese reproiectate, inclusiv activităţile internalizate cu accent pe eficientizarea şi calitatea serviciilor oferite clientilor, realizarea planului de investitii si reducerea şi controlul costurilor.

De asemenea, la nivelul societăţii Filiala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrica Serv a fost aprobat un program de concedieri colective valabil până la 31 decembrie 2019, în vederea eficientizarii activităţii societăţii prin corelarea numarului de angajati indirect productivi cu cel al angajatilor direct productivi.

“Numarul de angajati care vor fi disponibilizati prin programul de concediere colectiva şi planul detaliat de implementare va fi stabilit impreuna cu partenerul de dialog social conform prevederilor legale in vigoare.”, se mai specifică în anunţ.

La sfârşitul anului 2016, Electrica avea în total 9.685 de angajaţi. Numărul total de utilizatori racordaţi în prezent la reţeaua de distribuţie este de circa 3.624.000, potrivit informaţiilor de pe site-ul Electrica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO