Romgaz vrea să vândă jumătate din cota deţinută la două proiecte petroliere din Polonia

7 apr 2014 Autor: Radu Bostan

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător de gaze din ţară, se află în negocieri cu o companie americană căreia să-i cedeze un pachet de 50% din cota sa de participare la două perimetre de explorare petrolieră în Polonia.
 
Romgaz doreşte să-şi reducă astfel expunerea pe două perimetre cu rezerve încă nedovedite, iar, în plus, cumpărătorul va plăti factura lucrărilor de foraj, de circa 6 milioane de euro pentru fiecare sondă.
 
Romgaz deţine din anul 2008 o participaţie de 30% în perimetrele Cybinka şi Torzym din Polonia. Operatorul este San Leon Energy, firmă cotată la bursa din Londra şi care deţine 45% din concesiune, iar restul de 25% este controlat de compania britanică Sceptre Oil & Gas. Cele două blocuri ar putea ascunde rezerve de hidrocarburi de 19,8 milioane de barili de petrol şi 350 milioane de metri cubi de gaze naturale, potrivit estimărilor San Leon Energy.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.04.2014

 
Cuvinte cheie:
romgaz
, polonia
, cote
, proiecte
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide